درمان زخم بستر؛ از ایجاد تا درمان آن در منزل

فهرست مطالب

آخرین مطالب

درباره ما

شرکت بنیان تجارت تجر در سال 2010 با هدف ایجاد تغییر و تحول در صنعت تجهیزات پزشکی فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.

درمان زخم بستر

زخم بستر یک بیماری پوستی ناشی از دراز کشیدن طولانی مدت روی رختخواب و بستر است. خیلی از افراد ممکن است به صورت طولانی مدت روی بستر بدون حرکت قرار داشته باشند و علت آن می‌تواند بیماری، تصادف، از کار افتادگی بدن، به کما رفتن، بیهوشی و… باشد. درمان زخم با پانسمان برای حل این مشکل مناسب‌ترین راه است. برای همین در این مقاله قصد داریم درباره درمان زخم بستر به روش خانگی توضیحاتی کامل ارائه دهیم. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

زخم بستر چیست؟

قبل از اینکه درباره روش‌های درمان زخم بستر توضیح دهیم، لازم است این بیماری را به خوبی بشناسیم. زخم بستر Bedsore عارضه‌ای پوستی و غضروفی است که به خاطر تحرک کم و تماس طولانی مدت ناحیه کمر، باسن، پشت ران و ساق بیماری که مجبور است چند ماه در رختخواب بماند، ایجاد می‌شود. علت بروز این عارضه نیز در حالت کلی همین عدم تحرک و برخورد مدام پوست ناحیه پشت بدن با رختخواب است.

به طور میانگین بعداز اینکه بیمار بیشتر از سه هفته روی بستر بی‌تحرک دراز بکشد، دچار زخم بستر می‌شود. البته این مدت زمان بسته به افراد می‌تواند متفاوت باشد، اما هرکسی که بیشتر از یک ماه روی بستر بی‌تحرک دوران نقاهت را بگذراند، با احتمال بسیار بالا به زخم بستر دچار می‌شود. برای همین شناخت بهترین راه درمان زخم بستر بسیار مهم است.

زخم‌هایتان و سلامتی‌تان را جدی بگیرید. با کلیک بر روی لینک، اطلاعات کاملی در مورد انواع زخم‌ها، علل ایجاد آن‌ها و روش‌های درمان آن‌ها به دست آورید.

زخم چیست؟ انواع تا روش‌های درمان آن با پانسمان

علت ایجاد زخم بستر

وقتی بدن ما برای مدتی طولانی در یک‌جا ساکن باشد طوریکه اکسیژن به بافت‌های پوستی و غضروفی آن نرسد، به تدریج خون‌رسانی دچار مشکل شده و باعث ایجاد زخمی عمیق در آن ناحیه می‌شود. همچنین فشار وارده بر این ناحیه به خاطر دراز کشیدن طولانی‌مدت باعث می‌شود که غضروف‌های بدن فرد تحلیل برود و به شکل التهاب زیرپوستی خودش را نشان دهد. در این مواقع فرد یا اطرافیان او باید دنبال یک روش سریع برای درمان زخم بستر باشند.

علائم زخم بستر

همان‌طور که هر بیماری دارای علائمی است، زخم بستر نیز علائم مشخصی دارد که با شناخت آن‌ها می‌توانید متوجه شوید فردی زخم بستر دارد یا خیر. مهم‌ترین نشانه این است که شما یک زخم مشخص روی پوست کمر و ران‌های خود مشاهده می‌کنید. اگر بعد از دیدن این زخم، بیمار علائم زیر را گزارش کرد، به زخم بستر مبتلا شده و باید حتما یک راه سریع برای درمان زخم بستر او پیدا کنید.

  • احساس درد اطراف زخم
  • استشمام بوی بد در ناحیه زخم
  • عفونت زرد یا سبز رنگ
  • داشتن تب و سرگیجه
  • ضعف جسمانی و افزایش ضربان قلب

چه کسانی در معرض خطر زخم بستر هستند؟

اگر هر انسان سالمی برای مدت زیادی روی رختخواب دراز بکشد و حرکتی نکند دچار زخم بستر می‌شود، بعضی از افراد به خاطر داشتن یک سری بیماری زمینه‌ای، حتی وقتی برای مدتی کم در بستر دراز بکشند دچار زخم بستر شده و خیلی زودتر باید برای درمان زخم بستر آن‌ها تلاش کرد. این بیماری‌های زمینه‌ای که افراد را مستعد ابتلا به زخم بسترهای شدید می‌کند شامل موارد زیر است:

  • کسانی که دچار اختلالات عصبی هستند، اگر برای مدتی بیشتر از یک هفته روی بستر بی‌حرکت دراز بکشند، در معرض خطر جدی ابتلا به زخم بستر قرار می‌گیرند.
  • افرادی که به هر دلیلی دچار سوء تغذیه هستند و بخصوص ویتامین‌های C ،D، انواع پروتئین و کالری به اندازه کافی به بدن آن‌ها نمی‌رسد.
  • افرادی که مبتلا به چاقی مفرط هستند، به خاطر اینکه تحرک خیلی کمتری دارند، اگر برای مدتی حدود دو هفته و بیشتر در بستر دراز بکشند، دچار زخم بستر می‌شوند.
  • افرادی که دچار مشکلات قلبی عروقی و دیابت هستند، به‌خاطر عدم جریان مناسب خون در بدن آن‌ها، اگر مدتی بیشتر از یک هفته در بستر دراز بکشند، در معرض جدی ابتلا به زخم بستر خواهند بود.

مراحل یا درجات مختلف زخم بستر

 در کل زخم بستر دارای چهار مرحله یا درجه است. شناخت این مراحل به درمان زخم بستر و انتخاب روش درمانی کمک زیادی می‌کند. البته تشخیص نوع زخم بستر و راه‌حل درمانی آن به نظر پزشک بستگی دارد، اما اطلاع از این چهار درجه خالی از لطف نیست:

اول: در نوع اول زخم بستر پوست قرمز می‌شود و هنگام لمس حرارت زیادی دارد.

دوم: رنگ پوست اطراف زخم کمی تغییر کرده و زخم با تاول همراه خواهد بود.

سوم: در مرحله سوم زخم بستر، شاهد تبدیل زخم بستر به شکل دهانه آتشفشان خواهیم بود.

چهارم: زخم بستر درجه چهار نیز که پیشرفته‌ترین نوع آن است با آسیب شدید و از دست دادن مقداری از بافت پوست بروز می‌کند.

به‌طور کلی چنانچه تداوم فشار بر زخم بستر ناحیه مورد نظر حفظ شود علائم بدتر شدن زخم مانند ترشحات بیشتر التهاب‌ها و ظهور عفونت مشهودتر می باشد. (آگاهی از زخم عفونی می‌تواند به پیشگیری و در مواردی درمان کمک نمایید.)

درمان زخم بستر روش های درمان

در حالت کلی سه راه‌حل تخصصی برای درمان زخم بستر وجود دارد. اینکه کدام روش درمانی برای زخم بستر بیمار مناسب است کاملا به نظر پزشک متخصص بستگی دارد. این سه راه‌حل شامل موارد زیر است:

  • جراحی: عموما از روش جراحی زمانی استفاده می‌شود که زخم بستر در مراحل سه و چهار باشد. جراحی زخم بستر با لایه‌برداری پوست و عفونت زیر آن انجام می‌شود.
  • پماد: استفاده از پمادهای ضد زخم و کاهش دهنده عفونت نیز یکی دیگر از راه‌حل‌های درمان زخم بستر است که بیشتر برای درمان زخم بسترهای درجه یک به کار می‌رود.
  • درمان با پانسمان زخم بستر: مناسب‌ترین راه درمان زخم بستر که هم در زمانی کوتاه نتیجه می‌دهد هم بسیار ساده انجام می‌شود، استفاده از پانسمان است. یکی از بهترین پانسمان‌ها برای این روش درمانی، پانسمان‌های بنیان تجارت تجر است. شما با تشخیص پزشک متخصص می‌توانید این پانسمان‌ها را از داروخانه‌های معتبر تهیه کرده و برای درمان استفاده کنید.
  • مهم‌ترین نکته که در کلیه مراحل زخم و مراحل درمانی بایستی مدنظر قرار گیرد تغییر موقعیت بیمار و حذف فشار دائم بر روی زخم می‌باشد که از عود زخم جلوگیری می‌کند.

پیشگیری بهتر از درمان زخم بستر است

با همه توضیحاتی که درباره زخم بستر و درمان زخم بستر گفته شد، اما بهتر است راه‌های پیشگیری از این بیماری را هم بشناسیم تا احتمال ابتلا به آن در زمان‌هایی که مجبوریم در بستر دوران نقاهت را بگذرانیم، کاهش یابد. برای پیشگیری از ابتلا به زخم بستر راه‌های زیر بسیار مناسب‌اند:

  • ترک سیگار: شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید که سیگار به خاطر اینکه باعث غلظت خون می‌شود، در زمانی‌که روی بستر استراحت می‌کنیم احتمال ابتلا به زخم بستر را افزایش می‌دهد. به همین دلیل ترک سیگار در پیشگیری از ابتلا به زخم بستر بسیار موثر است.
  • ورزش: داشتن تحرک کافی در زندگی بخصوص ورزش منظم، باعث می‌شود که در زمان‌هایی که بدن بی‌تحرک روی بستر دراز می‌کشد با احتمال کمتری دچار زخم بستر شود.
  • داشتن آرامش: چنانچه در زندگی خود دچار استرس هستید، بهتر است که آن را مدیریت کنید؛ زیرا داشتن آرامش باعث می‌شود در زمانی که روی بستر در حال استراحت هستید، با احتمال کمتری به زخم بستر دچار شوید. (یکی از مهم‌ترین موارد آگاهی از روش‌های مراقبت از زخم در خانه است.)

اگر بدن انسان برای مدتی طولانی در تماس با رختخواب قرار گیرد طوری که به ناحیه پشت کمر و پا فشار وارد آید، اکسیژن به اندازه کافی به آن نرسد و البته خون‌رسانی به اندازه کافی انجام نشود دچار زخم بستر می‌شود. یکی از راه‌های بسیار مفید و سریع درمان زخم بستر استفاده از پانسمان‌های پیشرفته است که با کیفیتی عالی و هزینه‌ای مناسب می‌توانید آن را خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های مرتبط

لوله تراشه

لوله تراشه چیست؟

لوله‌ای بلند و باریک که با قرارگیری درون نای راهی برای ورود اکسیژن و دیگر گازها به بدن فراهم می‌کند. این تعریف ساده‌ای از لوله تراشه بود، ابزاری پزشکی که جان خیلی از بیماران تنفسی بدان وابسته است.

تروکار لاپاراسکوپی چیست؟

تروکار لاپاراسکوپی چیست؟ سالانه درحدود 15 میلیون جراحی لاپاراسکوپی در سراسر جهان انجام می‌شود. حقیقتی جالب که گویای نقش مهم

معرفی سوزن اسپاینال و چیستی آن

سوزن اسپاینال چیست؟

Spinal Needle سوزن اسپاینال چیست؟ با سوزن اسپاینال دیگر نیازی به بیهوشی نیست! آیا می‌دانستید امروزه روش‌هایی از جراحی وجود