دیابت یکی از بیماریهایی است، که کمتر کسی ممکن است نام آن را نشنیده باشد. این بیماری همانند دیگر انواع بیماریها عوارضی برای افراد مبتلا به دنبال دارد، که یکی از شایعترین آنها، ایجاد زخم در پای افراد است. زخم پای دیابتی به عنوان زخم باز شناخته میشود، و به طور معمول در سطح کف پا و یا پایین پا دیده میشود. زخمها در نتیجه ایجاد شکستگی در بافت پوست و نمایان شدن لایههای زیرین ایجاد میشوند.
طبق آمارهای منتشر شده، زخم پا در بیش از 15 درصد افراد مبتلا به بیماری دیابت دیده میشود. اگر این نوع زخم درمان نشود، منجر به قطع شدن پا و حتی در مواردی باعث مرگ افراد میگردد. درمان زخم پای دیابتی از طریق رژیم، ورزش و یا تزریق انسولین امکانپذیر نیست. یکی از متداولترین و مؤثرترین روشهای درمان این مشکل، استفاده از پانسمانهای تخصصی و نوین است. پانسمانهای پیشرفته نه تنها زخم پا را در برابر آلودگیهای محیطی و عوامل بیماریزا محافظت میکنند، بلکه التیام آن را از طریق فراهم کردن محیطی مرطوب تسریع میبخشند.
انواع پانسمان زخم دیابتی
نوع پانسمانی که برای درمان زخم پای دیابتی استفاده میشود با توجه به نوع و شدت زخم متفاوت میباشد. یک پانسمان ایدهآل میبایست دارای ویژگیهایی باشد، که از جمله آنها، استریل بودن، فراهم آوردن محیطی مرطوب برای درمان زخم، عایق حرارتی بودن، مقرون به صرفه بودن، نفوذپذیری به گازهای مختلف، کاهش عفونت زخم، عدم چسبندگی به زخم، به آسانی قابل تعویض بودن، امکان مشاهده زخم و عدم برجای گذاشتن بقایا در محل زخم میباشند. انواع مختلفی پانسمان زخم دیابتی به بازار عرضه شدهاند، که جز مهمترین آنها میتوان پانسمان هیدروکلوئید، هیدروژل، فوم و آلژینات نام برد.
پانسمان پیشرفته زخم پای دیابتی
در گذشته از گاز، بانداژ و پماد برای درمان زخم پای دیابتی استفاده میشد، که این شیوه سنتی دارای معایبی بود. مقرون به صرفه نبودن یکی از مشکلات این روش برای درمان زخم است، زیرا نیاز به تعویض مکرر پانسمان میباشد. علاوه بر آن، گاز به زخم میچسبد و هنگام برداشتن آن بقایایی از خود در محل زخم برجای میگذارد. برای حل این مشکلات، پانسمانهای پیشرفته و نوین به بازار عرضه شدند، که نه تنها معایب استفاده از شیوه سنتی درمان زخم را رفع میکنند، بلکه دارای فواید زیادی نیز میباشند.
نحوه پانسمان زخم دیابتی
چگونگی روش پانسمان زخم پای دیابتی به این صورت است که ابتدا زخم را با آب یا یک محلول ضدعفونی شستشو داده و پس از خشک شدن کامل زخم، آن را پانسمان میکنند. با توجه به نوع و میزان شدت زخم، نوع پانسمانی که برای زخم استفاده میشود متفاوت است. پانسمانهای تخصصی نقش مهمی در التیام زخم ایفا میکنند، و به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای مدیریت درمان زخم پای دیابتی به شمار میآیند.
درمان پانسمان زخم دیابتی در منزل
بیماران دیابتی که از زخم پای خود رنج میبرند، به طور معمول جهت پانسمان زخم خود به مراکز درمانی مراجعه میکنند. یکی از نگرانیهای این افراد، آلوده بودن محیط درمانگاهها و بیمارستانها میباشد. جهت جلوگیری از ابتلای افراد به بیماریهای دیگر، بهتر است پانسمان زخم پای دیابتی در منزل صورت گیرد. این تکنیک مزیت دیگری نیز دارد. از آنجایی که پانسمان توسط متخصصین انجام میگیرد، از عوارض ناشی از پانسمان کردن توسط افرادی که دانش کافی در این زمینه ندارند جلوگیری به عمل میآید.
قیمت پانسمان زخم دیابتی
مراکزی مختلفی در زمینه فروش پانسمان زخم دیابتی فعالیت دارند. نکتهای که پیش از خرید این وسیله پزشکی میبایست به آن توجه کرد، کیفیت محصول است. استفاده از پانسمان بی کیفیت نه تنها باعث ایجاد اختلال در روند التیام زخم میگردد، بلکه باعث ایجاد عوارضی نظیر عفونت برای آن میگردد.
شرکت “بنیان تجارت تجر” یکی از تأمین کنندگان اصلی پانسمان زخم دیابتی در ایران به شمار میآید، که محصولات خود را از شرکتهای معتبر و شناخته شده در جهان نظیر روزین مدیکال وارد و عرضه میکند. پانسمان زخم دیابتی روزین مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی تولید میشود، که از کیفیت فوقالعادهای برخوردار بوده و میتواند سلامتی مصرف کنندگان را تضمین کند. علاوه بر کیفیت بسیار بالا، پانسمان هزینه مقرون به صرفهای دارد. با توجه به نوسانات قیمت پانسمان زخم دیابتی ناشی از تغییرات عمده در نرخ ارز، به خریداران محترم توصیه میشود پیش از خرید این محصول با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نموده تا علاوه بر دریافت مشاوره رایگان در رابطه با محصول، از قیمت پانسمان زخم دیابتی نیز مطلع گردند.
منابع: