درمان عفونت پای دیابتی

فهرست مطالب

آخرین مطالب

درباره ما

شرکت بنیان تجارت تجر در سال 2010 با هدف ایجاد تغییر و تحول در صنعت تجهیزات پزشکی فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.

درمان عفونت پای دیابتی

عفونت زخم دیابتی به عنوان یکی از عوارض شایع و قابل پیشگیری در میان افراد مبتلا به دیابت شناخته شده است. طبق گزارش انجمن پزشکی پا آمریکا، تقریباً 15 درصد از بیماران دیابتی به زخم دیابتی پا مبتلا هستند که 6 درصد از آن‌ها به دلیل عفونت زخم یا سایر عوارض در بیمارستان بستری می‌شوند. همراه ما در این مقاله باشید تا شما را با عفونت پای دیابت آشنا کنیم تا به کمک اطلاعاتی که در اینجا ارائه می‌شود بتوانید از هرگونه مشکلات ناشی از این بیماری نظیر قطع عضو پیشگیری کنید.

  • علت عفونت پا دیابتی: افزایش میزان قند خون باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و عدم کنترل التهاب شده که زخم را بیشتر در فاز التهابی نگه داشته وترمیم را طولانی تر می کند.
  • نشانه‌های عفونت ناشی از زخم پای دیابتی: شامل سرخ یا سیاه شدن پوست، تب شدید،ادرار زیاد، تهوع، استفراغ، اسهال، بثورات پوستی و ترشحات زیاد از زخم
  • بهترین درمان عفونت پای دیابتی: کنترل و مهار عفونت و دبریدمان زخم و کنترل التهاب زخم و پوشش آن با پانسمان‌های پیشرفته یکی از روش‌های مؤثر و مقرون ‌به صرفه درمان می‌باشد.

راه‌های جلوگیری از ابتلا به عفونت پای دیابت: کنترل میزان گلوکز خون،شستشوی مرتب پاها، استفاده از نرم کننده،کوتاه کردن منظم ناخن، استفاده از کفش راحتی

عفونت پای دیابتی

به احتمال زیاد با عفونت ناشی از زخم دیابتی پا آشنایی دارید. بسیاری از افرادی که به دیابت مبتلا هستند دچار زخم‌هایی در ناحیه پا خود می‌شوند که فرآیند التیام آن‌ها دیر یا در برخی مواقع ممکن است بهبود نیابند. این موضوع عوارضی نظیر عفونت را به همراه دارد.

عفونت زخم پای دیابتی خود نیز با مشکلاتی همراه است. اگر درمان نشود به بافت و استخوان نزدیک به زخم یا به مناطق دورتر بدن گسترش می‌یابد. در برخی موارد، اگر فرد مراقبت‌های اورژانسی را دریافت نکند عفونت می‌تواند منجر به مرگ وی شود. ممکن است با این سؤال مواجه شوید که دلیل عفونت‌های ناشی از زخم دیابتی پا چیست؟ در بخش بعد به توضیح پاسخ این سؤال می‌پردازیم.

چه عواملی باعث عفونت زخم پای دیابتی می شوند؟

از دیدگاه پزشکی، بدن افراد مبتلا به دیابت توانایی تولید انسولین طبیعی را ندارد. در صورت عدم کنترل دیابت، سطح قند خون افزایش یافته که اثرات منفی بر سیستم ایمنی بدن و هم‌چنین روند التیام زخم پا دارد.

تجزیه قندهای اضافی خون به ترکیبی به نام دی کربونیل منجر به تضعیف سیستم دفاعی بدن می شود.

قند خون بالا باعث می شود گلبول های سفید خون دیرتر به محل زخم برسند و با عفونت مقابله کنند که این موضوع روند بهبودی را با تأخیر مواجه می کند.

سطح بالای گلوکز خون باکتری ها را قوی تر می کند. از این رو، مبارزه یک سیستم ایمنی ضعیف با باکتری های قوی سخت تر می شود.

تظاهرات پوستی افراد دیابتی 

همانطور که بیان شد، افزایش گلوکز خون و به تبع آن کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابله با باکتری‌ها دلیل اصلی عفونت استخوان پای دیابتی می‌باشد. تشخیص عفونت پای دیابتی از طریق علائمی که در قسمت‌های مختلف بدن نظیر پوست ظاهر می‌شود امکان‌پذیر است. در صورت مشاهده هریک از نشانه‌های زیر بایستی در کوتاه‌ترین زمان ممکن به دکتر مراجعه کرد.

  1. بثورات پوستی
  2. سیاه شدن پای دیابتی
  3. قرمز شدن پای دیابتی
  4. حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
  5. زخم یا بریدگی که بهبود نمی‌یابد
  6. درد، حساسیت و تورم در ناحیه پا 
  7. لکه‌های سفید در دهان یا روی زبان 
  8. احساس گلودرد یا خارش گلو به هنگام بلع
  9. علائم شبه آنفولانزا (عرق، لرز، درد، سردرد و خستگی) 
  10. سرفه‌های خشک یا مرطوب که بیش از 2 روز طول بکشد
  11. تب بالای 101 درجه فارنهایت (تقریباً 3/38 درجه سانتی‌گراد)
  12. تغییر در ظاهر و دفعات ادرار (ادرار خونی، بدبو، میل زیاد به ادرار)

درمان تاول پای دیابتی 

در کنار تمامی عوارضی که تاکنون برای عفونت زخم پای ناشی از دیابت بیان شد، نوروپاتی یا آسیب به اعصاب محیطی بدن نیز می‌تواند در نتیجه این بیماری پدید آید. گاهی اوقات، پای افراد دیابتی در معرض یک منبع حرارتی قرار می‌گیرد. بدون آنکه خود متوجه این موضوع شوند پا، دچار سوختگی و تاول می‌گردد. 

درمان تاول‌های بوجود آمده در ناحیه پای دیابتی می‌تواند از طریق روش‌های مختلفی انجام گیرد. یکی از شیوه‌های ساده، شستشو تاول با آب و صابون، خشک کردن، قرار دادن پماد و پانسمان کردن است. بنیان تجارت تجر ارائه کننده پانسمان‌های پیشرفته جهت درمان تاول پای دیابتی می‌باشد. علاوه بر آن، پزشکان استفاده از آسپیراسیون و همچنین آنتی بیوتیک‌های موضعی برای کاهش عوارض و درمان تاول نیز تجویز می‌کنند.

درمان عفونت زخم پای دیابتی 

ضعیف بودن سیستم دفاعی بدن افراد دیابتی یکی از علل اصلی ابتلا به عفونت است. در این راستا، روش‌های درمان عفونت پای دیابتی متفاوتی توصیه می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به تجویز آنتی بیوتیک، زدودن بافت‌های صدمه دیده و مرده (پاکسازی عفونت) و وکیوم تراپی اشاره کرد.  

پانسمانهای پیشرفته در کنترل و مدیریت زخم دیابتی به کمک مهار و از بین بردن عفونت با استفاده از یون های انتی باکتریال نقره و نیز فوم های به جهت مدیریت اگزودای زخم نقش ویژه ای در این درمان در کنار سایر مراقبت های درمانی ایفا می کنند. هر یک از انواع پانسمان‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند و با توجه به نوع و وضعیت زخم کاربردی متفاوت دارند. پانسمان‌های فوم و آلژینات برای زخم‌هایی با حجم تراوش زیاد مؤثر هستند. هیدروژل‌ها به دلیل تسهیل در اتولیز در مدیریت زخم‌های حاوی بافت نکروز می‌توانند مفید واقع شوند. پانسمان‌های حاوی نقره (نظیر آلژینات نقره) به مدیریت عفونت زخم کمک می‌کنند.

پیشگیری از عفونت پا در دیابت 

مراقبت از عفونت پا کمک شایانی به پیشگیری از قطع عضو، گسترش عفونت در خون و حتی مرگ می‌کند. از جمله اقدامات لازم به منظور پیشگیری از عفونت پای دیابتی عبارتند از:

  • پوشیدن کفش راحتی
  • اجتناب از برهنه راه رفتن
  • شستن روزانه پاها با آب ولرم
  • کوتاه کردن ناخن‌های پا به طور منظم 
  • وارسی پاها و نگاه کردن روزانه به داخل کفش
  • مراجعه به پزشک به منظور چک کردن پاها
  • استفاده از مرطوب کننده و چرب کننده به منظور نرم نگه داشتن پاها و جلوگیری از خشک شدن آن‌ها

عفونت زخم دیابتی: علت، نشانه‌ها و درمان آن

در یکی دیگر از مقالات مجله پزشکی به عفونت ناشی از زخم دیابتی پا پرداختیم و متوجه شدیم که این نوع عفونت از تضعیف سیستم دفاعی بدن و کاهش عملکرد گلبول‌های سفید خون در مقابله با عوامل بیماری‌زا ناشی می‌شود. در ادامه مقاله علائم عفونت زخم پای دیابتی و راه‌های جلوگیری از پیشرفت این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. 

در پایان، تمامی تلاش‌ها بر آن بود تا جنبه‌های مختلف عفونت زخم پای دیابت توضیح دهیم. اگر درمورد این موضوع سؤالی در ذهن خود دارید کافیست با تیم کارشناسان مجموعه از طریق بخش “بیان دیدگاه‌ها” ارتباط حاصل کنید تا از راهنمایی آن‌ها بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های مرتبط

لوله تراشه

لوله تراشه چیست؟

لوله‌ای بلند و باریک که با قرارگیری درون نای راهی برای ورود اکسیژن و دیگر گازها به بدن فراهم می‌کند. این تعریف ساده‌ای از لوله تراشه بود، ابزاری پزشکی که جان خیلی از بیماران تنفسی بدان وابسته است.

تروکار لاپاراسکوپی چیست؟

تروکار لاپاراسکوپی چیست؟ سالانه درحدود 15 میلیون جراحی لاپاراسکوپی در سراسر جهان انجام می‌شود. حقیقتی جالب که گویای نقش مهم

معرفی سوزن اسپاینال و چیستی آن

سوزن اسپاینال چیست؟

Spinal Needle سوزن اسپاینال چیست؟ با سوزن اسپاینال دیگر نیازی به بیهوشی نیست! آیا می‌دانستید امروزه روش‌هایی از جراحی وجود