دستکش وینیل؛ انواع و ویژگی های آن

فهرست مطالب

آخرین مطالب

درباره ما

شرکت بنیان تجارت تجر در سال 2010 با هدف ایجاد تغییر و تحول در صنعت تجهیزات پزشکی فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.

دستکش وینیل + ویژگی ها و انواع آن

شیوع بیماری کرونا در سال 2019 باعث گردید مصرف دستکش‌های یک بار مصرف پزشکی رشد صعودی به خود بگیرد. ارزش بازار این نوع دستکش‌ها در آمریکا در سال 2022 درحدود 12 میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 سالانه 9/3 درصد رشد داشته باشد. دستکش‌های وینیل به‌عنوان یکی از انواع مهم و پرکاربرد دستکش‌های پزشکی توانسته است حجم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد. اگر قصد خرید این نوع دستکش را دارید از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا از ویژگی‌های آن و هم‌چنین تفاوت آن با دستکش‌های لاتکس و نیتریل مطلع گردید.

  • جنس دستکش وینیل: پلی وینیل کلرید (PVC)
  • انواع دستکش‌های وینیل: پودری و بدون پودر
  • کاربردهای دستکش وینیل: کارهای کم خطر مثل تولید مواد غذایی، نقاشی، تمیزکاری
  • ویژگی‌های مهم دستکش وینیل: فاقد لاتکس و عدم ایجاد حساسیت برای افراد، مقرون به صرفه بودن، در دسترس بودن

دستکش وینیل چیست؟

دستکش وینیل یکی از انواع دستکش‌های یک بار مصرف بوده که از پلی وینیل کلرید (PVC)، یک پلیمر ساخته شده از نفت، تولید می‌شوند. علاوه بر این پلیمر، از پلاستی‌سایزر (Plasticizers) یا نرم کننده در ساخت این نوع دستکش‌ها استفاده می‌شود، که ویژگی‌های منحصری‌به‌فردی مثل انعطاف‌پذیری و راحتی به دستکش ارائه می‌کند.

ویژگی‌های دستکش وینیل

دستکش‌هایی که در تولید آن‌ها از PVC استفاده می‌شود از مزایا و معایبی برخوردار هستند، که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

مزایا

فاقد لاتکس بوده و برای افراد ایجاد حساسیت نمی‌کند.
مقرون به صرفه هستند؛
هزینه پایین باعث شده است تا دستکش‌های وینیل به طور گسترده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
به آسانی در دسترس هستند؛
دلیل این امر این است که از مواد ارزان قیمت در تولید آن‌ها استفاده می‌شود که تولید انبوه آن‌ها را آسان می‌سازد.

معایب

نسبت به عوامل بیماری‌زا نظیر ویروس‌ها بسیار نفوذپذیر هستند؛
این مشکل دستکش را جهت استفاده در موارد پزشکی و آزمایشگاه‌های شیمیایی نامناسب می‌سازد.
قدرت محافظتی پایینی دارند؛
هنگامی که دستکش‌های وینیل تحت فشار (برای مثال به هنگام کشش) قرار می‌گیرند، یکپارچگی آن‌ها کاهش یافته و می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد آن‌ها داشته باشد.
دوست‌دار محیط زیست نیستند؛
از آن‌جایی که این گونه دستکش‌ها از مواد نفتی ساخته می‌شوند تجزیه و ورود آن‌ها به دریا می‌تواند آسیب جدی به جانداران آبزی وارد کند.
انعطاف‌پذیری و الاستیسیته کمی دارند؛
این موضوع باعث تضعیف دستکش و ایجاد سوراخ‌هایی در حد میکروسکوپی در آن می‌گردد که می‌تواند برای افراد خطرآفرین باشد.
نسبت به هوا نفوذپذیری پایینی دارند؛
عدم ورود هوا به دست‌ها باعث تعریق آن‌ها حین کار می‌گردد.
هنگام پوشیدن حالت شل گونه دارند.

انواع دستکش‌های وینیل براساس ساختار

همان‌طور که پیشتر بیان شد، جنس دستکش وینیل، پلی وینیل کلراید بوده که این پلیمر از نفت ساخته می‌شود. این وسیله پرکاربرد پزشکی براساس رنگ، سایزبندی و وجود پودر در ساختار آن‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند:

  • پودر: به دو صورت پودری و غیرپودری در دسترس می‌باشند.
  • رنگ‌: آبی و مشکی معمول‌ترین رنگ‌های دستکش هستند.
  • سایزبندی: سایزهای کوچک (Small)، متوسط (Medium) و بزرگ (Large) از جمله سایزهای پراستفاده دستکش به شمار می‌آیند.

موارد کاربرد دستکش وینیل

دستکش‌های وینیل یکی از انواع دستکش‌های مصنوعی بوده که در ساخت آن‌ها از لاتکس استفاده نمی‌شود. بنابراین، این نوع دستکش به گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی که از حساسیت ناشی از استفاده دستکش‌های لاتکس رنج می‌برند تبدیل شده است. یکی دیگر از مشخصه‌های قابل توجه دستکش‌های ساخته شده از پلی وینیل کلراید، هزینه پایین آن‌هاست به گونه‌ای که می‌توان از آن‌ها در مراکزی که نیاز است دستکش به دفعات زیاد تعویض گردد استفاده کرد.

دستکش‌های وینیل در کنار مزایا، معایبی نیز دارند. یکی از مشکلاتی که این نوع دستکش با آن روبرو هستند، نازکی و پایین بودن دوام آن‌هاست که باعث شده است در مقایسه با انواع دیگر دستکش‌های یک بار مصرف از قدرت محافظتی کمتری برخوردار باشند. از این رو، استفاده از آن‌ها به هنگام کار با مواد شیمیایی و بایوشیمیایی خطرناک توصیه نمی‌شود.

هم‌چنین، از تماس این نوع دستکش با غذاهای چرب بایستی خودداری کرد. دلیل این امر این است که روغن‌ها می‌توانند مواد نرم‌کننده را وارد غذا کنند و باعث کاهش انعطاف‌پذیری و شکننده شدن دستکش شوند. با توجه به موارد بیان شده در بالا، دستکش‌های وینیل مناسب برای کارهای کم خطر و کوتاه مدت نظیر تهیه مواد غذایی، تمیز کردن خانه یا مکان‌های دیگر، مراقبت‌های بهداشتی، صنایع تولیدی، نقاشی و رنگرزی می‌باشد. 

تفاوت دستکش وینیل با نیتریل و لاتکس

دستکش‌های پزشکی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند به طور عمده از لاتکس (پلیمر طبیعی) و نیتریل و وینیل (پلیمرهای مصنوعی) ساخته می‌شوند. با توجه به نوع ماده مورد استفاده در ساخت آن‌ها، دستکش‌ها از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار هستند که آن‌ها را برای کاربردهایی خاص مناسب می‌سازند.

جدول مقابل مقایسه کاملی میان دستکش‌های نیتریل و وینیل با لاتکس را نشان می‌دهد:

ویژگیوینیللاتکسنیتریل
خاصیت ضدآبدارددارددارد
مقاومت دربرابر روغنکممتوسطزیاد
مقاومت شیمیاییکممتوسطزیاد
مقاومت دماییدارددارددارد
مقاومت دربرابر سوراخ شدنکممتوسطزیاد
مقاومت سایشیکممتوسطزیاد
مقاومت در برابر پارگیکممتوسطزیاد
تخلیه استاتیکیاتلاف کننده استاتیکعایق استاتیکحد میان اتلاف کننده و عایق استاتیک
مهارت و راحتی حین کارکمزیادزیاد
دوام ندارددارددارد
زمان ماندگاریزیادمتوسطزیاد
تجزیه‌پذیری زیستی ندارددارد ندارد
مقرون به صرفه بودنزیادمتوسطکم

تفاوت دستکش وینیل بدون پودر با پودردار

دستکش‌های وینیل که امروزه در دسترس هستند به دو صورت بدون پودر و پودردار هستند. پودری که در دستکش استفاده می‌شود از نشاسته ذرت بوده که پوشیدن و خارج کردن دستکش را راحت می‌کند. هم‌چنین، خطر پارگی دستکش را کاهش داده و به افزایش چسبندگی و کاهش تعریق داخل آن کمک می‌کند. یکی از مشکلاتی که نمونه پودردار می‌تواند برای افراد ایجاد کند، حساسیت می‌باشد.

از این رو، توصیه می‌شود از دستکش وینیل بدون پودر استفاده شود. تنها موردی که برای دستکش های وینیل بدون پودر ذکر کرد این است که پوشیدن و خارج کردن دستکش‌های بدون پودر دشوارتر از نمونه پودری می‌باشد. برای حل این مشکل، از محلول‌های کلر در فرآیند تولید این مدل دستکش استفاده می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت دستکش‌های وینیل

بنیان تجارت تجر یکی از عرضه‌کنندگان اصلی دستکش‌های یک بار مصرف وینیل در ایران بوده که محصولات خود را از بهترین برندها در این حوزه شامل اینتکو INTCO و بلوسیل Bluesail تأمین می‌کند. دستکش‌های این دو برند ویژگی‌هایی دارند که شامل:

  • دستکش‌ها به‌صورت غیرپودری بوده و فاقد لاتکس هستند. از این رو، برای مصرف‌کنندگان ایجاد عوارض جانبی مثل حساسیت نمی‌کند.
  • هزینه دستکش وینیل غیرپودری اینتکو و بلوسیل پایین است که برای مراکز بزرگ نظیر صنایع تولید مواد غذایی گزینه‌ای ایده‌آل محسوب می‌شوند.
  • حساسیت بالا
  • نرمی
  • دوام
  • عدم استفاده از شتاب دهنده‌های شیمیایی در تولید آن‌ها

اگر قصد خرید این محصول را دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم از محصولات ما در سایت بازدید کنید. هم‌چنین، کارشناسان مجموعه آماده اند تا شما را از آخرین قیمت‌های این محصول آگاه و در خرید دستکش وینیل راهنمایی فرمایند.

دستکش‌های وینیل: ویژگی‌ها و کاربرد

به‌عنوان نتیجه‌گیری پایانی، دستکش وینیل یکی از انواع مهم و پرکاربرد دستکش‌های پزشکی محسوب می‌شود که برای مصارف کم خطر می‌تواند به عنوان یک عامل حفاظتی مؤثر برای دست‌ها عمل کند. در این مقاله که هدف آن معرفی دستکش وینیل بود مقایسه‌ای میان این نوع دستکش با نمونه لاتکس و نیتریل انجام دادیم و متوجه شدیم به دلیل مزایا و معایبی که هریک از انواع این دستکش‌ها دارند برای کاربردی خاص بایستی استفاده شوند. درصورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با دستکش‌های وینیل به دست آورید می‌توانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش دیدگاه‌ها برای ما ارسال کنید.

سوالات پرتکرار

منابع

https://www.showagroup.com

https://sunlinesupply.com/blog/guide-to-different-glove-types/

https://www.gloves.com/blogs/resources/types-of-disposable-gloves

https://www.ventyv.com/blog/whats-the-difference-between-nitrile-latex-and-vinyl-gloves

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های مرتبط

لوله تراشه

لوله تراشه چیست؟

لوله‌ای بلند و باریک که با قرارگیری درون نای راهی برای ورود اکسیژن و دیگر گازها به بدن فراهم می‌کند. این تعریف ساده‌ای از لوله تراشه بود، ابزاری پزشکی که جان خیلی از بیماران تنفسی بدان وابسته است.

تروکار لاپاراسکوپی چیست؟

تروکار لاپاراسکوپی چیست؟ سالانه درحدود 15 میلیون جراحی لاپاراسکوپی در سراسر جهان انجام می‌شود. حقیقتی جالب که گویای نقش مهم

معرفی سوزن اسپاینال و چیستی آن

سوزن اسپاینال چیست؟

Spinal Needle سوزن اسپاینال چیست؟ با سوزن اسپاینال دیگر نیازی به بیهوشی نیست! آیا می‌دانستید امروزه روش‌هایی از جراحی وجود